CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

- MESTI CLICK-->KITA SAMA2 UNTUNG

Selasa, 13 Julai 2010

::almost::

assalamualaikum.....

semuanya bermula pada 27.06.2010, besday aku kan??? ari tu kmi kuar mkn, celebrate besday ku la... itu pun atas sebab "ssorg", klu x mmg aku malas mau kuar...ksian jga housemate yg sibuk memujuk nie, so p jerk la....doang bwa p pizza hut d 'ss'....wlupun layanan agak tidak memuaskan, tp aku happy. btw, thanks a lot to nieya, mei, ne n xtinggal cik norfatiha....sebab celebrate ari tu ya.....

celebrate xhabis d situ. balik rumah, buka jerk pintu ada kek d atas kerusi...excited nie..ingatkn abg man yg blikan, so aku pun sibuk la suruh gee masuk rumah...mau suruh dia say thanks dgn abg. pandai abg eja nama penuh ku kan???? hehehehe....time doang start nyanyi lgu besday, pintu bilik tbuka. semua org ada dpan mata, pahal pintu bilik ble tbuka???? bla aku tgk jerk ke arah pintu tu, aku trus nampak kelibat sorg yg mmg kuharapkan kehadirannya.....nah!!! for the second time, i've got the same suprise....yg 1st, bulan 3 ari tu....omg!!! rupanya, semuanya sudah drancang.....n kek tu dia yg bwa, kek tu special sbb dpt naik 'belon'...hehehehehe

kehadirannya kali ini tidak bersendirian, dia bwa kwn bru untuk kmi....fina, nuri syahira n norlela....hehehehehe....riuh rendah rumah dgn suara doang.....

entah d mana permulaannya, aku jd berubah perasaan dgn doang. klu sebelum ini aku ramah dgn doang, selepas malam tu aku hilang rasa hormat dgn tetamu yg dah dianggap kwn. aku pun xtau dr mana datang nya musibah itu, samada dr diri doang sendiri atau hasutan manusia yg aku sendiri xtau dr mana dtg nya itu....tp malam tu aku ble sabar lg, aku mmg marah tp xsimpan sampai dlm hati.

aku ingat perkara tersebut tidak berulang, namun sangkaan meleset. lepas siap sedia besday present utk dia, aku tido. biar la present tu jd suprise bla dia balik dr tempat tu. dalam tido dah nyenyak, keadaan rumah riuh rendah...time tu aku mmg xdapat sabar, aku marah. tp aku xble lepas, sbb aku fikir perasaannya. sedangkan dia sendiri pun dlm keadaan bingung. aku hanya mampu mengalirkan airmata saja. sampai dia tanya airmata ka yg aku bg utk dia d hari jadinya itu, sedangkan dia pun sudah nampak hadiah yg ku letak d atas beg nya. bila dia tanya bgtu, aku tanya dia balik. ini kah yg org dia anggap kwn bg untuk hari jadinya????....aku sedikit terkilan d situ.....

dalam jam 3 lebih dia say sorry sebab wat aku sampai mengalirkan airmata. aku terima maaf itu wlupun bukan dia sebenarnya yg melukakan aku. lpas malam tu segala nya berubah, aku xble wat keadaan jd seperti biasa...makan hati tgk dia tension mau mjaga hati kawan2 nya, sedangkan kawan2nya itu menjadi seperti org yg tiada arah dlm hidup.....melihat keadaan nya bgtu aku merasakan kwn2nya hanya menyusahkan nya sahaja. kemarahan ku semakin bertambah....

paling aku sedih tgk dia mengadu kesakitan dgn aku......belakangnya yg agak bengkak sedikit dtunjuk dpn mata ku. bila aku tanya napa ble jd bgitu, dia hanya ckp xtau. sampai la org lain yg ckp dgn aku apa sebabnya dia sakit belakang...aku bagaikan tidak percaya kebenaran itu. aku tanya dia lg, dia mengaku tp masih memihak kpd kwnnya itu....aku yg jd sakit hati. dia xmau aku marah, dia tutup semua yg kwn2nya buat. apakah salah sorg kwn mhalang benda itu masuk ke dalam tubuhmu hingga kau sanggup bersikap sebegitu??? dia ckp ko xsengaja, aku xterima alasan itu. thanks a lot klu itu lah hadiah besday dr kmu sebagai kwn2nya d hari jadinya.....

bila tgk kwn2nya boleh berubah sekelip mata, dia janji dgn aku tidak akan berubah seperti itu dgn syarat aku tidak akan membuat sebarang kesilapan.... itu janji kmi. kpd kawan2nya, aku maafkan segala yg kmu dah wat...dgn harapan, sedarlah dgn apa yg telah tjadi itu. jgn sampai ianya berulang kembali....klu itu lah tujuan kmu mau dtg ke sini, jgn lah dtg lg. cri tempat lain klu mau dtg juak, byk dah kwn kmu d sini kan??? aku xsanggup mau berdepan dgn keadaan sebegitu lg. kpd dia n fina, kehadiran kalian amat dinantikan semula...next year ya, kta jumpa lg....

p/s: thanks juga lagu besday yg korang nyanyi tgh malam tu ya....

extra: will miss u bie....lusm......

2 ulasan:

Iffa Ilyana berkata...

kluar pula air mata aku baca part birthday surprise tu .. :))

I wish N.E.R x berubah jua . . aku harap2 sangat ...

La Dolce Ella berkata...

Aku doakan untuk ko juga ya....don't worry...aku n 'ain' adakan???? klu ada apa2 jgn segan2, bgtau jerk...

kmi pun mengharapkan NER tidak berubah ya