CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

- MESTI CLICK-->KITA SAMA2 UNTUNG

Isnin, 28 Disember 2009

the beauty in ugly

She’s so big hearted
But not so remarkable
Just an ordinary humble girl
Expecting nothing as we’re made to think
It’s a pretty person’s world

But you are beautiful
And you better go show it
So go look again
You gotta be true to your own
If you really wanna go to the top
Do you really wanna win
Don’t believe in leaving normal
Just to satisfy demand

Well if you wanna get free
And if you wanna do the passionate thing
And if you wanna get smart
For the sake of your heart and all
You should own your name
And stand up tall and get real
And see the beauty in ugly

Well you are fresh
Your face is fabulous
Don’t forget you’re one of a kind
When nobody’s checking the deeds you’ve done
And nobody’s hearing your cries
You make all the fashion statements
Just by dressing up your mind

And if you wanna get free
And if you wanna do the passionate thing
And if you wanna get smart
For the sake of your heart and all
You should own your name
And stand up tall and get real
And see the beauty in ugly
And see the beauty in ugly

Well if you wanna get free
And if you wanna do the passionate thing
And if you wanna get smart
For the sake of your heart and all
You should own your name
And stand up tall and get real
And see the beauty in ugly
And see the beauty in ugly

Jumaat, 6 November 2009

hati yang kau sakiti

Jangan pernah katakan bahwa cintamu hanyalah untukku
Karena kini kau telah membaginya
Maafkan jika memang kini harus kutinggalkan dirimu
Karena hatiku slalu kau lukai
Tak ada lagi yang bisa ku lakukan tanpamu
Ku hanya bisa mengatakan apa yg kurasa

Ku menangis . . . membayangkan
Betapa kejamnya dirimu atas diriku
Kau duakan cinta ini
Kau pergi bersamanya

Ku menangis . . . melepaskan
Kepergian dirimu dari sisi hidupku
Harus slalu kau tahu
Akulah hati yg telah disakiti

Maafkan jika memang kini harus kutinggalkan dirimu
Karena hatiku slalu kau lukai
Tak ada lagi yang bisa ku lakukan tanpamu
Ku hanya bisa mengatakan apa yg kurasa

Ku menangis . . . membayangkan
Betapa kejamnya dirimu atas diriku
Kau duakan cinta ini
Kau pergi bersamanya

Ku menangis . . . melepaskan
Kepergian dirimu dari sisi hidupku
Harus slalu kau tahu
Akulah hati yg telah kau sakiti

Ku menangis . . .
Harus slalu kau tahu
Akulah hati yang telah . . .
Kau sakiti . . .

Rabu, 28 Oktober 2009

hmmm...apa yg ku wat????

assalamualaikum....

hehehe....bangun pagi2 dah duk dpan lappy mengadap fb.
tetiba plak datang penyakitku yg mmg susah mau sembuh...
penyakit yg berpunca dr SITI NURHALIZA...hehehehe...
fuh!! apa lagi, dgr lagu2nya ar...

setelah itu,
ku kembali ke fb...tnampak plak org post mv lagu best...
CINTA ANTARA KITA by duta feat baizura kahar....
aku pun melayan ar mv tu lg...

sekarang nie,
tgh menghanyutkan diriku d dalam alunan lagu yg agak best gak...
bukan agak, mmg best pun...
ku ulangi lagu nie berkali2 d telinga ku...
nie pun, masih mendengar nie...
THIS I PROMISE YOU by n'sync...
huhuhu...mmg besh!!!

oh! ya...beberapa hari nie, kami ber5 agak happy plak...
apa xnya, tgh menghitung hari nie...
" babes!!! berapa hari lagi???"
hahahaha...fav question kmi...
sabar la nak, x lama lg tu...
sabar la nie, hari tu pasti akan tiba gak...

hmmm....sebelum apa2, aku rasa aku perlu wat sesuatu.
tp, still thinking mau wat ka x?
bla aku mau wat??
n cukup gagah kah diriku mau melakukannya???
apa yg pasti, aku mmg dah turunkan egoku ini.
skrg ia berada d tahap yg paling minimum....hehehehe

apa yg aku mau wat???
hehehehe...xda ar.
d rumah nie kan org2 tgh merasa diriku yg bermasalah...
so, i have to jernihkan keadaan mjadi pulih sepenuhnya sebelum meninggalkan rumah nie.

but, i'm still waitin' org yg ckp mau jumpa aku face to face 2....
sampai ari nie, blum ada lg.
hello!!!! i'm waiting 4 u!!!
aku mau dgr apa yg dia mau cakap dgn aku.
lamanya dia amik masa mau mengatur ayat2 keramatnya.
nasib ar aku ni sabar orgnya....sabar la sgt...
so, tunggu jerk ar....

hehehehe...THIS I PROMISE YOU....
eh! salah...hahahaha saja jerk tu...tgh dgr lagu, tu yg sambil menyanyi2 nie...

TOINGGG!!!!!


gelora kasih

Turutkan hati
Kita menyesali
Andai ku biarkan
Usik perasaan

Aku seperti ombak yang berlari
Enggan menghampiri terbiar ke tepi

Aku ingin kemesraan
Dan senyum keramahan
Sentuhan rindu
Ku ingin selalu

Kisah yang manis bermain di mata ku
Tiada tangis di ketika itu
Ubatilah hati ku usah dibiarkan
Kerinduan ini sering bergelora
Semaikanlah cinta mu dengan benih rindu
Moga lenyap hilanglah segala
Gelora di jiwa

Gelora kasih permainan rindu
Andai dibiarkan usik perasaan
Gelora kasih menghempas hati
Gelora rindu menyentuh kalbu

gelora asmara

Pertemuan yang tak diduga
Renunganmu mempesona
Memukau hati dan minda
Menerbitkan suatu rasa di jiwa

Gemuruh tiba-tiba jiwaku
Gentar menyambut salam darimu
Tidak terlahir kata-kata
Senyuman pengganti bicara

Kiranya dulu ku pernah terluka
Dalam bahagia hati ku tersiksa
Dalam ceria aku sebenarnya gerhana

Hadirnya kau dalam hidupku
Membawakan sinar baru
Dan kini rinduku
Sering datang untuk bertemu

Apakah kau merasakannya
Bagai ada gelora asmara
Bahangnya melodak di jiwa
Hingga tak tertanggung rasanya di hatiku

diari hatimu

Biarkan aku

Menjalin asmara

Dengannya yang ku cinta

Jangan ku dihalang

Walau pedang bukan penghalang

Gelora rindu

Buat ku merasa tersiksa

Jauh darinya


Andai ku punya sayap

Kau di bulan akan ku jelang


Kasihku dengarlah

Suara hatiku

Kata hati ini

Hanya dirimu seorang

Yang ku sayang

Kekasih tulis namaku

Di dalam diari hatimu


Kekasih setiap senyummu

Pengubat rindu di hatiku


Puisikan segala janji-janji kita


Bakar semua kepalsuan

demi kasih sayang

Lupakan aku saja
Dari kaca fikiran
Andainya bersamaku
Engkau tidak bahagia

Aku bukannya insan
Ingin cinta percuma
Sehingga aku sanggup menantimu
Walau berabad lama

Cintaku bukan kerana harta
Cintaku tidak kerana paras rupa
Sedarilah kasih...
Cintaku harap hingga ke syurga
Bersama-samamu

Demi kasih sayang
Yang aku pertahankan
Sanggupku meniti
Malam tanpa mimpi
Aku berdoa kita dapat berdua
Hingga ke akhir hayat
Untuk selama-lamanya

dalam taman syahdu


Rintik hujan gerimis yang tiba
Mengiring retak kasih rindu ku

Amat dalam luka yang ku pasang
Oh... makin terpendam
Kian membakar ku

Perasaan ku terpinggir dan menyepi
Kehilangan mu amat menyakitkan

Di dalam jiwa ini
Masih tak mengerti
Aku rindu belaian kasih mu

Walaupun cinta kita
Ditakdirkan berpisah... oh
Di pintu syurga
Ku menanti mu... oh

Di pintu syurga
Ku menanti mu

Terpenjara kesepian meronta
Merintihi kegersangan

Tinggallah kekasihku
Dalam taman syahdu
Ku melangkah penuh rasa pilu

Diselami erti cinta
Pastikan berjumpa... oh
Di sana cinta
Kekal selamanya...oh

Di sana cinta
Kekal selamanya

Terpenjara kesepian meronta
Merintihi kegersangan
Merintihi...
Kegersangan

Rabu, 21 Oktober 2009

suaraku untukMu...

assalamualaikum....

bila sehari suntuk semalam dgr miss florance asyik ckp pasal communication breakdown, aku teringat aku tengah mengalami situasi itu dgn bdak sorang nie....ya, ko la org nya. aku tau, ko follow blogku senyap2 kan??? dan aku rasa seluruh pelusuk rumah nie memandangku seperti pasalah yg sepatutnya di hukum d tali gantung....

aku rasa sampai masanya aku mau bersuara dah. apapun yg jd, mulai hari ni aku rendahkan keegoanku memaafkan sesiapa jerk yg bersalah dgnku. aku gak mohon maaf atas segala kesilapan yg telah ku lakukan...samada yg aku sengaja wat atau xsengaja. lumrah hidup, xsemua diciptakan sempurna...mesti ada silap d mana2...

aku rasa dalam rumah nie, aku yg paling di-anti sekali...aku rasa semua nie start dr kes makan ari tu. ko tau kan, kami dah ckp...kmi ok dah dan xda apa2 masalah klu ko mau join kmi seperti biasa dlm bab2 makan nie. klu xpandai masak pun, xkiralah....ko ingat aku pandai masak ka??? mei pernah kisah ka klu kita just duduk tgu mau makan jerk???? xpernah, mei xpernah kisah pun...klu ko xmakan apa yg dia masak lg ar dia kisah...

ko pun ckp ok dah kan, xmau ada simpan apa2 dah...ok, kmi xsimpan apa2. TAPI!!! setiap yg ko wat selepas tu, wat aku rasa..."e'eh! apasal budak nie???"...aku xtau apa yg ko mau tunjuk sebenarnya... ko wat seolah2 malam yg kita bincang ber5 tu, cam xda guna jerk. reaksi ko malam tu!!! ko tau ka???? kami langsung xpuas hati dgn reaksi ko macam tu...ko nampak cam pura2 rasa bersalah, sedangkan yg kmi nampak ko xrasa apa2 pun...egomu makin tinggi adalah....

lepas tu, ko start dah dgn kerja mu...balik2 tanya, boleh aku makan nie??? boleh kah aku ambil nie???? hello!!! macam kmi nie berkira tul, kmi xkisah ar klu ko mau ambil semua sekali pun...

kami mula rasa xsenang dah dgn tingkah laku ko lepas tu. apa yg ko wat pun semua menjengkelkan wat aku. ko tau ka??? antara kami ber5 nie, aku yg ada d tempat yg paling sukar sekali time nie....ko tau ka tu??? memang aku marah dgn ko!!! tapi aku nie perempuan, dalam lubuk hati masih ada rasa sayang dalam persahabatan. aku paling xsuka dengar statement ko yg kununnya ko pantang tul klu bab persahabatan dan keluarga nie....bukan aku sorang ar, KAMI SEMUA XSUKA DENGAR!!!! ko tau ka??? sebab, perlakuanmu xseperti apa yg ko ucapkan....


aku rasa, start dari situ...rumah nie mula jd cam gelanggang pergaduhan... 1st, aku xtau puncanya....kami xtau puncanya...


setiap yg kami wat, seolah2 ada yg perhatikan...ada yg xmenyenanginya... sebelum tu xcamtu pun... pergerakan kmi dalam rumah nie seolah2 terbatas. semua yg kmi mau wat pun, mesti jaga hati org dan melukakan hati kami sendiri...


ya!! aku diam trus tu kan??? aku dah cakap, klu aku marah dgn someone..aku trus tunjuk aku marah. klu aku dah tunjuk tu, maknanya aku dah marah tahap gaban punya marah ar tu... ko ckp dgn mei n nieya, antara ramai2...dgn aku yg ko paling terasa. ko mau tau apa jawapanku bila doang bgtau aku pasal tu??? jawapanku, ADA KU KISAH!!! aku xtau dari mana wujud perasaan marah dgn ko...apa2 yg ko wat, aku xmau tgk n amik kisah dah. sampai suaramu pun aku xble dgr, ko tau ka semua tu???? aku memang marah dgn ko...sampai satu tahp aku rasa cam mau benci ko sampai bila2. berdosa aku membenci org, aku xmau begitu.


yg malam c NE xtahan sampai termarah pasal kasut bersepah tu, aku rasa time tu aku paling xpuas hati dgn ko. topik malam tu just pasal kasut n kunci pintu...tetiba ko kuar dgn muka innocent menambahkan topik. ko tau apa yg kami fikir time tu??? sini aku bgtau ko.... e'eh, napa budak nie??? org xcakap dgn ko ar, xmarah ko pun...yg ko tetiba sok2 jd main thing dalam kes tu apasal??? bukan malam tu jerk, aku terus terang ar dgn ko ya.. kami mmg xsuka ko berperangai yg kununnya ko tu leader dalam setiap hal, padahal sometimes benda yg jd xda kena-mengena dgn ko pun.. tapi ko suka jd org yg mau selesaikan masalah tp sebenarnya ko xmampu mau wat.

statement ko malam tu, apa motifnya??? "aku rasa aku xda masalah dgn yg lain2. mungkin ini masalah kamu ar. yg aku tau aku just ada masalah dgn sorang jerk." aku tau ka maksudkan aku. ko tau apa yg aku mau wat time tu, aku cam mau berdiri dan terus p tampar ko. tapi, aku fikir ko ada perasaan. aku pun xmau ar tegangkan situasi yg memang tegang tu. masalah malam tu, xda kena-mengena pun dgn kes kita nie...

sejak malam tu, kami rasa kami tau dah apa punca rumah nie jd cam nie. jd caim porak peranda...PUNCANYA ADALAH DIRIMU. aku bagitau ko napa aku cakap begitu ya....jaga ar mulut tu. betul c zue cakap kan??? apa2 yg ko tau dari kami, ko xsepatutnya sampai kan p doang. and apa yg ko tau dari doang, ko xsepatutnya sampaikan ke kami... ko wat begitu ko tau ka apa akibatnya??? akibatnya cam suasana rumah kita sekarang nie ar. ko seolah2 mau mengadu dombakan kami dengan doang.

aku xtau la sampai bila cam nie. ko tau, kami xble study. quiz n midterm kmi hancur. klu kami kuar, kmi rasa tenang jerk. xda perasaan xpuas hati n rasa diri xdisenangi. tp bila dalam perjalanan mau balik, masing2 trus moody n rasa cam mau sakit teruk nie...aku terus terang la ya, aku boleh cam dulu. kembali cam kita yg sebelum nie, tp aku minta ko cuba tengok apa ko ble ubah dgn dirimu. aku pun try ubah sikapku yg org xsuka. mmg ar kita xble mau ubah org ikut suka kita jerk, tapi dah klu itu yg ble menjernihkan keadaan...xsalah kita berkorban. kita xsedar sebenarnya ada sikap kita yg org xsuka.

TOINGGG!!!!!

Ahad, 18 Oktober 2009

K.A.M.I @ Ranau

assalamualaikum...

eeeee...best ooo...oleh kerana kmi mengalami tension yg agak berat, kmi telah mengambil langkah utk mengatasinya dgn bercuti d RANAU, kampung halaman c gee...kmi p berempat...aku, mei, gee, n nuraini elli....nieya xp coz dia berjejak kasih dgn familynya d keningau, rumah kak mis....

kmi gerak p ranau hari jumaat, menaiki kereta waja baru daddy c gee...mummy gee ckp, waja tu bini barunya....hahaha....tgh malam pun, daddynya ble p cuci...sejuk tu...demi mu waja...hahahaha...
kmi bru jerk sampai nie, masih penat lg.
tp mau cita gak kegembiraan kmi d ranau.
tp, aku xupload pic dlm blog nie...klu mau tgk, tgk d fb ku ar....

kmi sampai d ranau malam sdah...so, aktiviti blum bermula.
kmi sampai tu, d jamu dgn mee sup...yg paling best, kmi dapat makan DURIAN...huhu..wlupun tangki agak penuh, tp xdapatku menolak penangan durian itu...

keesokan harinya, kmi bangun jam 9 pg kot...cakap jam 8.30 mau jln, tp tido terlajak...breakfast d rumah...mkn roti wit kaya n peanut butter + teh susu...lepas tu kmi naik p gerai mummy c gee. sekali lg kami dapat makan DURIAN...hehehe....masih ku xdapat menolak penangan raja buah itu....
lpas tu bru kmi gerak, memulakan perjalanan....

destinasi pertama d "TAGAL" sg moroli, kg luanti baru, ranau...
apa yg ada d sana??? ada banyak ikan.. bak kata daddy c gee, "pernahkah kmu jumpa ikan xtakut org?" hahaha...serius!! ikan d sana xlari jauh, datang lg dekat adalah...best oooo...bg ikan tu makan.

lpas tu, kmi singgah kjap dkat simpang tu mau amik pic dgn replika ikan tu...
lpas amik pic, daddy gee panggil...teka la napa??? kmi dapat makan DURIAN lg....hahahaha

setelah menikmati durian, kmi pun meneruskan perjalanan menuju ke Kinabalu Park...fuh!!! tempat nie mmg sejuk ooo...
naik anak gunung lg...aku mendaki punya lah payah...gee slumber jerk dgn heels nya...cam mau dtg ampusku trus...sejuk banget tuuu...

lpas tu kmi balik, coz family gee wat penutupan hari raya...hehehe...best main dgn child fruit c gee...hehehehe...lpas tu kmi trun p rumah, kmi p bakar sosej lg.
selesai jerk aku makan sosej, ku telah melakukan penderaan ke atas nuraini elli atas kesalahan angin dalam badannya tu degil tul...org setengah mati urut dia skuat2nya, dia ble geli...dah la tu, angin dlm badannya tu susah tul mau kuar..
pagi td bru dia rasa sakitnya...lucu banget jd org..
finally, kmi sampai ar d rumah nie dgn jayanya...

TOINGGG!!!!!

Khamis, 15 Oktober 2009

kerinduan.....

assalamualaikum....

aduh!!! beberapa hari nie aku agak kureng skit...aku xtau mau wat camna...
dan sebenarnya, aku rindu giler2 dgn
tawau...
ibu, baba, family, bilikku, lifeku....n semua yg ku sayangi
rindu oooo....
lg2 beberapa hari nie, rumah kmi sering d datangi oleh parents2...
family c zue, mummy c nuraini elli, parents c gee....

jeles ooo...tgk org berjejak kasih.
weekend nie, c nieya pun mau p keningau....berjejak kasih dgn familynya termasuk mumnya..
aku jeles ooo.
family ku mau gak tu dtg tp aku yg xbagi...dgn keadaan skrg nie, aku rasa xpayah kot.
klu ada cuti, aku yg mau balik oooo...klu doang dtg cnie pun, aku rasa xselesa kot dgn apa yg jd d rumah nie....
td pun bru jerk lpas rindu d telefon dgn ibu..tp xlama, line cam jeles jerk...asyik2 putus nie.

aku cuba bertahan skrg nie
wat jerk ar apa yg ble wat aku lupa skejap kerinduan ku ini.
sabar jerk ar...


TOINGGGGG!!!!!!!

Ahad, 11 Oktober 2009

cry

I'm not the type to get my heart broken
I'm not the type to get upset and cry
'Cos I never leave my heart open
Never hurts me to say goodbye
Relationships don't get deep to me
Never got the whole in love thing
And someone can say they loved me truly
But at the time it didnt mean a thing

My mind is gone
I'm spinning round
And deep inside
My tears ill drown
I'm loosing grip
What's happening?
I stray from love
This is how I feel

This time was different
Felt like I was just a victim
And it cut me like a knife
When you walked out of my life
Now I'm in this condition
And I got all the symptoms
Of a girl with a broken heart
But no matter what
You'll never see me cry

Did it happen when we first kiss?
Cos it's hurting me to let it go
Maybe cos we spent so much time
And I know that is no more
I should have never let you hold me baby
Maybe why im sad to see us apart
I didn't give it to you on purpose
can't figure out how you stole my heart

My mind is gone
I'm spinning round
And deep inside
My tears ill drown
I'm loosing grip
What's happening?
I stray from love
This is how I feel

This time was different
Felt like I was just a victim
And it cut me like a knife
When you walked out of my life
Now I'm in this condition
And I got all the symptoms
Of a girl with a broken heart
But no matter what
You'll never see me cry

How did I get here with you
I'll never know
I never meant to let it get so personal
And after all I tried to do
To stay away from love with you
I'm broken-hearted
I can't let you know
And I won't let it show
You won't see me cry

This time was different
Felt like I was just a victim
And it cut me like a knife
When you walked out of my life
Now I'm in this condition
And I got all the symptoms
Of a girl with a broken heart
But no matter what
You'll never see me cry

This time was different
Felt like I was just a victim
And it cut me like a knife
When you walked out of my life
Now I'm in this condition
And I got all the symptoms
Of a girl with a broken heart
But no matter what
You'll never see me cry

All my life..

harga diriku

Di dirimu aku menemukan
Yang mencintaiku
Yang menyayangiku
Di dirimu aku ketakutan
Kau biarkanku
Kau tinggalkanku

Bila kamu tak lagi denganku
Ku tak tahu apa ‘tuk jalani hidupku
Bila memang kau pergi dariku
Ku tak ada lagi di dunia ini

Mengertikah kau siang malamku
Dan tangis tawaku
Kau semua hidupku
Pandang aku pandanglah hatiku
Aku tak mampu melangkah tanpamu


Bukan ku tak punya harga diri
Tapi dirimu begitu berarti
Kaulah nafasku engkau harga diriku
Mengerti aku….

Di dirimu aku menemukan

Sabtu, 10 Oktober 2009

Menatap Matamu

Sungguh indahnya hari berlalu
Menunggu kasih tambatan hati
Ingin rasanya selalu berbagi
Bersamanya kala suatu nanti

Andaikan kau jadi milikku
Selaluku nyanyikan lagu rindu
Andaikan kau dan aku bersatu
Dunia ini berseri selalu

Ku ingin dirimu dekat dihatiku
Berdua kita kan raih bahagia
Ku ingin dirimu turut merasa
Rasa rindu untuk menatap matamu
Menatap matamu

Bagaikan bintang nun jauh di sana
Terangi malam yang semakin gelap
Jika kau sudi menemaniku
Takkanku lepas walau sedetik pun

Andainya kau jadi milikku
Selaluku nyanyikan lagu rindu
Andaikan kau dan aku bersatu
Dunia ini berseri selalu

Ku ingin dirimu dekat dihatiku
Berdua kita kan raih bahagia
Ku ingin dirimu turut merasa
Rasa rindu 'tuk menatap matamu

Ku ingin dirimu dekat dihatiku
Berdua kita kan raih bahagia
Ku ingin dirimu turut merasa
Rasa rindu 'tuk menatap matamu

Andaikan kau jadi milikku
Selaluku nyanyikan lagu rindu
Andaikan kau dan aku bersatu
Dunia ini berseri selalu

Ku ingin dirimu dekat dihatiku
Berdua kita kan raih bahagia
Ku ingin dirimu turut merasa
Rasa rindu 'tuk menatap matamu

sahabat aku cinta

Aku… tak tidur karenamu
Tak padam wajahmu Tak hilang tawamu
Tak habis diriku Memikirkan kamu
Bagaimana kamu Samakah denganku

Tapi kau… Engkau sahabatku
Sahabat karibku Yang selalu denganku
Menemaniku Salahkahku bila
Mencintaimu Jujur aku malu

Duhai bulan tolongku Tuk nyatakan padanya
Dan bulan tolong ia Tuk nyatakan padaku
Duhai bulan tolongku Tuk nyatakan padanya
Dan bulan tolong ia Tuk nyatakan padaku
Engkau sahabatku Engkau cintaku

Duhai bulan tolongku Tuk nyatakan padanya
Dan bulan tolong ia Tuk nyatakan padaku
Engkau sahabatku Engkau cintaku

Duhai bulan tolongku Tuk nyatakan padanya
Dan bulan tolong ia Tuk nyatakan padaku
Engkau sahabatku Engkau cintaku

puaskah

Puaskah kau lukaiku
Puaskah kau sakitiku
Puaskah khianatiku
Puaskah hoo.. Sayangku

Di manakah nuranimu
Di mana akal sehatmu
Sekarang kau campakanku
Setelah kau dapatkanku

Mungkin hanya bila ku mati
Kau ‘kan berhenti ‘tuk menyakiti
Sampai kapan aku begini
Terus begini
Terus engkau lukai

Ingatlah saat yang lalu
Saat kau peluk diriku
Tapi kini semua lalu
Kau tega khianatiku

Tetap bertahan

Tak pernah ku sangka
Tak pernah ku duga
Kita kan berjumpa
Dan telah bersama

Di siang malam aku
Memikirkan kamu
Siang malam kamu
Terfikirkan aku
Kita menyatu

Jangan marah
Bila ku tak datang
Bila ku tak pulang
Bukan ku tak sayang

Mohon kau jangan marah
Kerna akan datang
Waktu ku tak pulang
Waktu ku tak datang

Kini tiba saatnya ku pergi
Ku mohon jangan tangisi walau perih
Suatu saat nanti
Untukmu di sini
Ku akan kembali

Cubalah tetap bertahan untukku
Dan cuba terus bertahan menantiku
Sampai hari nanti
Sampai ku kembali

Baik-baik sayang

Aku tak ingin
Kau menangis bersedih
Sudahi airmata darimu

Yang aku ingin
Erti hadir diriku
Kan menghapus dukamu sayang

Kerna bagiku
Kau kehormatanku
Dengarkan, dengarkan aku

Hanya satu pintaku
Untukmu dan hidupmu
Baik-baik sayang
Ada aku untukmu

Hanya satu pintaku
Di siang dan malammu
Baik-baik sayang
Kerna aku untukmu

Semua keinginan
Akan aku lakukan
Sekuat semampuku sayang

Egokah aku

Ku tak pernah merasa
Gundah di hati ku
Ketika denganmu

Saat kau, kau belai rambutku
Kau temani aku
Kau basuh luka ku

Kini semua berlalu
Kerna engkau tak memilihku

Salahkah aku
Mencintaimu
Walau ku tahu, ku tak di hatimu

Egokah aku
Memilikimu
Walau ku tahu, kau tak memilihku

Ku harap Tuhan cabut nyawamu
Agar tak ada yang milikimu

Sedarkah kini ku tak rela
Indahku telah sirna
Mimpiku tak nyata

Selasa, 6 Oktober 2009

apa nie????

assalamualaikum.....

huh! aku bosan dah tau, ada jerk yg xdisenangi....
aku kacau org ka???
yg korang pandang aku semacam apasal????
aku xcari masalah pun dgn korang.
klu mau protes, aku pun ble protes dgn kmu ar. tp aku xska cra kotor.
wat xmau ngaku....tgk ka aku diam jerk nie????
atau mau kaki ku yg bcakap....???
org yg innocent plak yg mengaku, padahal org lain yg wat....

tau aku marah kan??? so jgn ar tambahkan marah aku...
kira ar brapa banyak benda yg aku wat yg mmg tunjuk aku marah....kira...nnt aku mau tanya tu brapa banyak dah....
pandai gak kecik ati dgn aku, aku ingat xda hati dan perasaan dah....
xtau yg aku dah lama pendam semua tu. yg aku rasa lebih teruk ar dr tu.....
klu ikut hati, mau jerk aku trus p tampar tanpa berkata apa2....
mau ka aku wat cam tu....????

aku paling xsuka org yg sok2 dah kenal aku padahal bru jerk kenal....
jgn tembak nieya jerk ar, menambahkan tensionnya jerk...
tau yg dia tu innocent, amik kesempatan ka???
apa2 pun smeu p tanya dia....tanya dgn aku pun ble gak ar..
nieya jerk yg dbagi nasihat, xmau nasihat kan aku ka???
salahkan gee yg rosak kan kmi???
hello!!! gee xpernah paksa kim apa2 pun...
semua yg kmi buat dgn kerelaan diri sdiri, lgpun kmi xwat benda yg salah....
kimi happy gak gee mau bwa kmi kuar, lepas gak tension...
atau mau aku lepas tension d rumah??? mau tgk aku wat apa ka klu aku tension????

huh!!!! ska2 la apa kmu mau wat....
klu mau aku layan sebaiknya, berubah ar...

TOINGGG!!!!

Khamis, 1 Oktober 2009

ayu mengalami stress berat btan2.....

assalamualaikum.....

ko napa ayu???
entah! aku terlampau stress hari nie, rasa cam mau balik rumah jerk nie.
awal2 lg nie aku dah mengalirkan airmata...aku pun xtau napa...
aku marah, sakit ati, penat, xselesa, macam2 ar perasaan aku malam nie...
ibu call pun aku xberapa mau bcakap nie.....

xda tempat mau meluah, xda cara mau hilangkan tensyen.....
aku kehilangan arah....td aku turun d bawah pun, aku xtau mau p mana...
aku naik, aku duduk d beranda sendiri. ada lah aku buang sedikit tensyen tu.
tp masih bersisa nie....aku betul2 kehilangan privasi. aku mau bersendiri wat sementara waktu.
tp aku xjumpa tempat yg sesuai nie...

aku perlu ruang n masa....tp xda...

aku xska penyibuk....

assalamualaikum.....

argh!!!! bosan la aku hidup klu org setiap masa mau tau apa yg aku wat...
aku xpernah larang org wat apa2, melainkan org tu wat benda yg aku rasa xbagus la...terutama sekali klu aku xska org tu....
klu aku dah tunjuk aku xska tu, faham2 la....klu xfaham gak tgu la aku cakap trus, aku xkisah dah perasaan org lain masa tu....

eh! aku dah cukup baik dah nie skrg....aku tahan jerk...
sebab aku tau org ada hati n perasaan gak...sibuk mau control hidup org jerk nie...aku ada remote control sendiri ar, aku ble kawal lg hidup aku...
even ibuku sendiri pun xcontrol aku macam penyibuk tu...

sekali aku xsuka, maknanya aku xsuka ar tu...

TOINGGGG!!!!


Selasa, 29 September 2009

ayu jd blurrr...

assalamualaikum...

aduh....seakan ku berada d awangan ooo...aku blurr nie...
kjap ok, kjap x ok nie...
knapa kah aku ini????? ENTAH!!!! aku pun xtau napa aku jd cam nie...
kjap aku diam nie, kjap lg aku rasa cam mau ckp banyak nie.
maybe sebab aku ngantuk kot, tp aku xmau tido...
hehehehe...dah ar mau cri kan mei isi untuk assignment nya...

TOINGGGG!!!!

xsemua manusia 2 sempurna kan????

assalamualaikum.....

huh!!!!!! aku mengaku ar mmg aku xsempurna, tp aku cuba nie sedaya upaya membetulkan diriku....yelah, kita manusia biasa kan??? semua samakan???
huhuhu....apa aku merepek nie??? sebab aku tensyennnn ooo....
perasaan bcampur2 nie, semua ada. aku marah, geram, benci, sedih, sakit hati, semua ar...xkan ar aku mau taip semuanya, just yg TERPALING jerk ar.

sok2 sempurna nie mau nasihatkan org, diri sendiri pun xsempurna lg. satu yg aku mesti ingat!!!!! kita xble rasa kita kenal semua org, sebenarnya kita xkenal pun....bila aku rasa dah kenal org, mula ar....aku dapat banyak kejutan. aku nie biasa ar, kejutan mmg semua besar wat aku wlupun kecil sebenarnya.....

satu lagi, nie kes menasihatkan org nie.... xsemua org ble terima teguran kita even org tu kita dah anggap kawan....maybe kita jerk yg anggap dia kawan, sedangkan dia blum pun masukkan nama kita dalam list nama jd kwn2 dia.....so, aku sendiri kena sedar ar sapa aku nie??? mau ckp banyak pun, kejap lg org akan ckp...." ko sapa??? ko layak ka mau nasihatkan aku??? ko dah cukup sempurna kah??? ".....n banyak lagi persoalan yg akan timbul....

ENTAH!!!! harapan besar mau tgk semua "tu" xjd...tapi makin teruk....apa nie??? bukan sdah ckp mau berubah kan???? makin teruk apasal??? balik lg cam dulu.....

aku xmampu dah mau berhadapan dgn semua nie... aku mau rehat ble kah??? cam xbg jerk nie.....aku pernah cam nie dulu, teruk gak ar...macam2 aku wat...n aku xmau semua tu jd lg....kesilapan besar tu. tp now aku rasa klu ada yg ble wat aku lupa seketika, aku akan wat...aku pernah try, n berhasil...tp mmg xbaek untuk manusia....mau mati awal ka??? dah cukup wat amal ibadat??? xpayah ayu, ko sedar ka apa ko membebel nie????

huhuhuhuhuhuhuhuhuhuhu.......

TOINGGGGG!!!!

Rabu, 23 September 2009

lollipop raya....part 2

assalamualaikum...

huhu...penat nie, tp mau share gak apa yg jd semalam...nie brubalik dr kenduri kawin org nie....semalam lg mau post pasal raya lollipop, tp penat banget tu....so, arinie bru rajin sikit....hehehehe

sebelum aku p rumah ema, aku singgah amik yaya kjap....barusan ooo yaya mau ikut aku kuar dgn lollipop...sebelum nie, dia malu n xbiasa...
sampai jerk rumah ema, tatie n pooh dah tgu...minum kjap, kmi trus gerak p rumah yna....rumah yna agak lama sikit, sebab kmi ada acara wajib...acaranya yg wajib itu ialah makan mee sup....sumpah na, sedap mee sup mamak mu ya....

lepas tu, kmi angkut ar yna beraya sekali...kmi p rumah kwn tatie kjap. rumah org nie xbest...sebab kmi terpaksa jalan jambatan yg panjang tuk sampai rumahnya....tumit heels tsangkut2, ble rosak oooo....dah tu kmi gerak trus ke rumah pooh....n ke rumah ku....xda benda lain yg doang cari d rumah ku, KEK COKLAT....tp doang cam malu2 plak makan kek tu...napa??? aku xpercaya klu kmu ckp kmu malu...hehehehe....

dr rumah ku, kmi gerak p rumah c celedak yg sok2 merajuk, anis. dah janji kan mau p rumahnya. dia nie plak bikin panas aku. aku xtau la apa yg sebenarnya, tp waktu kmi sampai rumahnya dia xda....mau melarikan diri ar tu....tp kmi naik gak rumahnya. yg lg menyirapkan darahku, bila aku terpaksa patah balik rumahnya untuk ambil dia yg sok2 marah tu...jauh dah aku punya perjalanan tu....isk, suka begitu mmg c anis tu....

time kmi mau gerak dr rumah anis, kmi sempat lepas rindu dgn miena, lollipop yg xbalik tu. dia call, so kmi bg loudspeaker n bercakap ar ramai2 ctu....rindunya dgn miena....

aktiviti jejak kasih anis dgn dorang yg lain d wat d rumah oley. anis siap nangis2 lg jumpa dorang, rindu tul kunun....lama xjumpa. yg aku frust tu, time jumpa aku anis xnangis kerinduan pun....i jeles nie!!!!

agak malam gak balik, sebab p hantar macik anis tu balik rumahnya lg semula....sampai babaku call n cakap..."napa? ko xjumpa dah jaln pulang??" hehehee...baba tu mmg, pantang balik lewat sikit...bising ar tu...anak kesayangan, biasa ar....

hari yg agak memenatkan gak, tp happy sebab dapat jumpa lollipop aku yg manis2 tu...hehehehe....i will miss u babes...nnt kta jumpa lg ya, esok aku balik kk dah....hmmm, xpuas lg duk d tawau nie...

TOINGGG!!!!

lollipOp rAya....hehehehe

assalamualaikum.....

yeah!!!! setelah d plan, ari nie aku akan kuar beraya dgn lollipop gerl aku. tp without somelolli yg mmg rapat dgn aku, anis....dia wat open house, so bz xble ikut kmi...act, dia marah dgn kmi....dgn kmi, tp bow semua kat aku...hehehehe, besa ar dia tu....aku sedih gak, tp aku knal dia...mesti xmaksud dgn kata2 itu....marahkan??? so macam2 ar.

dan sebenarnya, kmi plan mau beraya kemarin....tp dah semua xda masa, so xjd. 2 yg c anis marah....dia ckp, klu org lain yg xble p...planning ni dbatalkan, tp klu dia yg xble p...kmi tetap gak p beraya, wlupun tanpa dia. .....anis, nie jerk masa yg kmi ada sebenarnya....ko jgn risau, kmi p gak rumahmu babe...dia sebenarnya dah lama tak jumpa dgn kmi 6 org, tu yg terasa dia dsisihkan 2....padahal xdsisihkan pun...

apa pun, aku mesti enjoy dgn hari2 raya aku tahun nie, raya aku mau habis dah nie....lusa balik kk dah. so ari nie mau melepas rindu dgn lolli2 ku....anis, wlupun ko larang aku p rumahmu,.....aku tetap akan datang gak bawa doang semua....xbaik tolak tetamu yg datang rumah tau....hehehehehe.....

oh! ya, aku kekurangan sorg lg lollipop aku.....miena. dia xbalik raya ooooo.....kesian dia...rindu banget dgn dia nie.....apa pun, kmi kwn2mu d sini tetap ingat dgn kao babe....wlu d mana pun ko berada. study bagus2, kta berjaya sma2 ar......InsyaALLAH....amin.

hehehehe....aku sayang semua lollipop aku, tu yg klu mau jumpa doang nie mmg excited tahap gaban nie....lgpun lama xjumpa, terutama ama n pooh.....so, rindu...tp ari nie corumn kmi kurang lg, xcukup 7.....

nnt aku post lg cita n klu ada pic pasal lollipop raya erk....mesti manis punya...hehehehehe

TOINGG!!!!


Isnin, 21 September 2009

ku ingin kamu



Demi semua
Yang aku jalani bersamamu
Kuingin engkau jadi milikku
Kuingin kau disampingku

Tanpa dirimu
Ku hanya manusia tanpa cinta
Dan hanya dirimu yang bisa
Membawa surga dalam hatiku

Kuingin engkau menjadi milikku
Aku akan mencintaimu
Menjagamu selama hidupku
Dan aku kan berjanji
Hanya kaulah yang kusayangi
Ku akan setia disini
Menemani…

Sentuhanmu
Bagaikan tangan sang dewi cinta
Yang berhiaskan bunga asmara
Dan membuatku tak kuasa

Di setiap arung gerakmu
Tersimpan di hati kecilku
Bahwa dirimu
Terindah untukku


Selama ku masih bisa bertahan
Selama ku masih bisa bernafas
Selama Tuhan masih mengizinkan
Kuingin selalu menjagamu

Sabtu, 19 September 2009

UCAPAN RAYA UNTUK SEMUA


assalamualaikum...

syawal is coming...are u happy??? did u say sorry to all the people that u'vehurt??? did u say thanks to all the people who care for u??? well do this when its still early...u'll have a wonderful syawal. i'll start...forgive me for all... the wrong things i did, sorry for the bad words i've sad...thanks for accepting who really i am...SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI, MAAF ZAHIR DAN BATIN

TOINGGGGG!!!!!!

aku sakit

aku sakit bila menatap matamu
sedarku bahawa engkau bukan milikku
aku sakit bila ku mengagumimu
sedarku kau tak pernah mengagumiku

bangunkan aku dari tidur panjangku
sedarkan aku dari mimpi tentangmu
ku salah bila ku berharap padamu
salah ku paksa kau tuk mengagumiku

kau tak tahu perasaanku
dan ku tak mahu kau tahu

aku sakit jika kau tahu hatiku
kerna diriku tak bererti bagimu
aku sakit bilakah kau sembuhkan aku
tak mungkin, tak mungkin sungguh tidak mungkin

aku sakit

kau dan aku

berlari-lari aku mengejarmu di dalam mimpiku
bintang-bintang tertawa melihat tingkah laku kita berdua
saat purnama turut menyinari taman cinta kita
insan tertawa keriangan kerana kita sedang bercinta
sedang bercinta

saat pertama kita berjumpa engkau meninggi diri
katamu aku tak layak untuk memiliki cintamu
takku peduli kerana engkau tetap ku mahu
akhirnya kini engkau telah pun menjadi milikku

aku takkan pernah
melukakan perasaan hatimu
kerna ku mencintaimu (4x)


Jumaat, 18 September 2009

kimia

ku mula jatuh hati kepadamu
setelah kau kata cinta padaku
masing-masing dulu punya pasangan
akhirnya kita bersama

pertama kali kita bersua bertentang mata
terasa ada kimia di antara kita
kau kucup pipiku kau bisikan cintamu
kau kata baby i love you kau cairkan hatiku

bahagia ku rasa
di saat kita berdua bersama
memandang bulan terang, menyaksi bintang-bintang
kau seru aku lah pelangi cintamu

yesterday n tOday....

assalamualaikum....

hehehehe....dr aritu aku duk buka blog mau wat new post, tp xterwat2 pun....buka....tutup....buka....tutup jerk....xtau mau cita apa....boring tahap gaban duk d rumah..mau tlg ibu wat kuih raya, malas ar plak...

yesterday..

apa jerk yg aku wat erk??? bangun pagi2 tuk sahur, lpas tu duk tercongok dpan tv n my lappy. sempat gak jumpa mimi n lulu dalam fb...doang mau p 1b..AKU MAU IKUT!!!! WAH!!!! i jeles, doang mesti p shopping punya. lepas online smua, aku p gulung popia mau wat batang buruk kegemaranku...yg nie mmg aktiviti wajibku klu mau raya...batang buruk mmg aku yg wat, n aku gak yg makan sampai habis...hahahahah...tahun nie, maybe bwa batang buruk balik kk...dalam jam 12 tgh ari cam tu, kluar kjap dgn bdak lollipop aku, anis yg celedak....petang ckit p bazar dgn ibu...waktu berbuka tu ada la meriah ckit, coz my uncle dtg wit family nya....lpas berbuka, aku mmg ngantuk dah...

today..

arini xtau mau wat apa plak...owh! ya, arini rumah d fairway akan kosong untuk beberapa hari....org sdkn n org myy tu balik kampung hari nie...mesti doang excited punya, 1st time balik kampung nie...akhirnya balik gak doang kan...xda ar rasa kesian dgn doang dah...sebab tglkan doang ...
ari ni cam plan mau p MAS... mau p tukar tarikh dlm tiket tu..act, aku kna balik kk 25hb....tapi awal banget tu, xda org lg d rumah tu...so mau p tukar 27 hb...klu ble mau pagi, ble jumpa mimi n lulu d epot sekali gus balik bersama ke fairway...hehehehe...

penat dah nie, mau undur diri kjap...hehehehe
TOINGGG!!!!

Sabtu, 12 September 2009

Lot Of Assignment....huhu....no rAya


assalamualaikum....

stress ooo mau tulis blog kali nie.....tp happy gak sebab mau balik raya 2 ari lg..hehehe...kemarin aku dah p bli tiket..mahal gila, aritu aku bli rm60 jerk...kemarin aku bli rm70. terpaksa la aku makan ati naik bas jerk. sepatutnya kemarin aku dah sampai tawau dah....nnt aku balik dgn salah sorang lollipop gerl aku....TATIE....kami naik bas ALI TOPAN EKSPRESS....

tp, kesian kan dgn bdak mimi n lulu....
doang balik lewat,..sekali lg kami tinggalkan dorang nie...mesti rindu punya...dah 12 ari xjumpa nanti, rindu banget ar 2.....lulu....mimi...im gonna miss both of you...have a nice raya erk...lulu, jgn lupa bw adeep balik kk ar...hehehehehe....jgn lupa kirim salam dgn pakcik abdul kadir n pakcik ramli....n family u ol, kirimkan aku duit raya ar...hahahaha....yg org myy 2, ingat2 ar bawa balik kek swak....buatan sendiri ya, xmau bli punya xsedap 2.

berbalik dgn stress aku tu....stress sebab assignment sebenarnya...dah mmg ada 2assignment yg perlu d hantar lepas raya....plus plak 3 lg assignment yg kmi bru dapat kemarin...tensyen nya!!!! dorang xmau bg kmi beraya ka???? argh!!!!! geram banget nie....

ok ar, mau tgk filem APA KATA HATI dgn dorang mimi, lulu, n yaya...
hehehehe...TOINGGGGG


Jumaat, 11 September 2009

sEhari Suntuk

assalamualaikum....

omg...apa jd aku satu hari kemarin??? can't believe this...gara2 xtido satu malam, sehari suntuk aku balas dendam tido nie...btul2 punya tido nie....apa xnya? klu xsilap aku dkat jam 11 gak ar pagi time aku p masuk tido tu....bangun nya bila???? 2 minit lagi waktu berbuka aku bru bangun....cam aku xpercaya nie....

bangun2 jerk boring nie...bdua jerk dgn lulu...gigi, mimi n yaya p unitar...doang p blajar mekap2 nie. aku malas mau p. lewat gak ar doang balik. sementara tgu doang balik tu, aku sempat tido lg skali. hahahaha....dlm jam 9.30 gak ar bru doang balik. bla doang dah balik...smua trus terbaring cam ikan nie...kepenatan ar tu...eeeee...

sekali lagi aku n lulu kboringan...so, untuk menhilangkan boring itu kmi main ar zuma...tapi aku xtahan lama2...penat. lulu plak main peranan...dia ble main habis satu game...fuyoo, dasyat giler....dah ar dasyat, gila plak tu. tgh malam sikit, mimi plak bangun.
pagi2 sikit, dalam jam 2 tu kmi tgk filem lucu n seram....xseram pun..mimi jerk yg over jerit mengejut. JANGAN PANDANG BELAKANG CONGKAK....klu pandang???? hahahaha
lepas nie kami mau tgk lagi kot...eeeee....

1 lg, kmu!!!! kamu tau ka?? bdak mimi n yaya nie sibuk bemekap dr semalam. sebelum tido mekap, bangun subuh2 nie mekap gak lg...mimi siap dandan rambut, tp rambut depan jerk...lawa tu...hahahahah

mau tulis apa lagi nie...owh ya!!! sepatut nya aku balik ari nie dowh....aku mau balik!!!! entah la bla aku ble balik raya nie...mau balik lewat, takut xda tiket...mau balik awal, kesian ar plak dgn mimi n lulu...dong balik lewat...mesti xda kawan...klu akun ada tiket yg btul2 konpom ok ar, nie apa pun xda...

okai la...penat dah tgn ku nie, mau p ygk kebun ku d fb plak ar. bercucuk tanam d subuh hari, pintu rezeki terbuka luas oooo...hahahaha

TOINGGGGG!!!!!

bedah siasat...huhuhu

assalamualaikum....

hehehe...mau ckp apa nie??? owh! ya. pasal semalam...dan sebenarnya aku penat tul semalam. tu yg tido cam org x ingat dunia 2....tp tido pun xtenang nie, kjap2 bangun lg..bla dah bgn tkejut dengar sora lulu jerit, terduduk trus aku. bla bergegas kuar, dia dah larang lita masuk campur. 1st aku takut gak tu mau dkat, tp bla fikir benda yg doang bincang tu kena mangena jerk dgn aku...so aku dtg ar dkat...dan sebenarnya aku dah tau doang start discuss awal, tp aku cam xda mood mau join. so aku masuk ar bilik untuk sambung tido....

bla dah lulu kjutkan aku secara xdisengajakan, aku bangun ar join doang...entah!!! aku cam mals tul mau bcakap semalam..aku act, cam xsenang dgn jawapan yg gigi bg kat kmi...cam ego nya dia nie aku rasa...ada jerk jawapannya, xmau kalah tul. aku geram tul dgn org camtu...so, better aku diam dr aku meletup...yg xbestnya, ada org luar yg xreti mau balik malam tu. tu yg aku cam tersekat ckit tu.

aku truly sedih tul dgn apa yg jd. relationship yg bru jerk dbina nie, ble goyah dgn cepatnya. serius aku dah btul2 sayang relationship nie. aku sedih bla lulu ckp, xmustahil klu sorang2 kwn dia akan tglkan dia....woi!!! xcuse me, sesuka ati jerk kan??? eh! bla aku dah berkawan dgn org aku susah mau buang org tu bgtu jerk ar....aku tau ar, kta nie manusia ada hati dan perasaan nie...so,insyaAllah aku xkan tgglkan korang ar....bla tgk dorang nangis tul semalam, aku yakin xmustahil dorang pun dah sayang dgn relationship kmi nie....hehehehe....betul ka kawan2 ku???

finally, settle gak ar prob nie semua...wlupun aku sebenarnya aku masih geram dgn gigi...lepas kmi settlekan prob, kmi trus sambung wat sesi bedah siasat satu rumah plak...yg ini pun, aku agak xpuas hati gak...cam xda apa yg dbincangkan ar. cam no point ar...tp ble la sekadar mengeratkan silaturahim antara kami serumah nie...hahahahaha...

huhuhu...dah ar, dalam keadaan mengantuk nie aku xble bfikir ar....huhuhu
nnt kita cita pasal lain plak, boring tul mau cita benda cam nie..heheheh
TOINGGG!!!!!!!






Selasa, 8 September 2009

Jangan Nakal

Semua tahu kamu cantik
Semua tahu kau menarik
Kau bidadari terhebat
Membuat cintaku makin kuat


Kadangkala ku cemburu buta
Saat ramai mata terpesona
Terlebih saat ku mahu pergi
Di saat itu kau ada di sini


Please please please
Kamu jangan nakal
Ku pergi sebentar
Bukan untuk curang
Please please please
Kamu jangan nakal
Nanti aku datang
Bawa yang kau pesan
Diriku untukmu


Semua tahu kau milikku
Semua tahu ku cintamu
Ada pun yang memandangku
Betapa beruntungnya aku

Kadangkala ku cemburu buta
Saat ramai mata terpesona
Terlebih saat ku mahu pergi
Di saat itu kau ada di sini


Bukan aku terlalu
Mengawal sikapmu
Ku hanya terlalu
Terlalu sayangi kamu
Ampunkan aku terlebih-lebih
Jagakan kamu
Ku cintamu
Kau cintaku


Diriku untukmu
Diriku untukmu

ding dong bell....

assalamualaikum......

huhu....lupa plak mau cita pasal terawihku malam semalam yg agak malang sedikit....hmmm...mmg aku agak tax senang hati gak ar semalam....rupanya ada benda yg nak jadi dgn aku....

aku susah mau cita nie, banyak gak yg xpercaya...kesian aku...seliparku hilang dorang....wlupun just selipar bata jerk...aku suka selipar tue oooo...

sakit hati nya plak bla housemate dah cop kat dahi aku dgn tanda SWASTA. bencinya aku dengar...naik bosan nie...dorang siap kaji selidik barang2 yg aku ada...lepas tu, dorang bandingkan dgn barang2 yg dorang ada. paling xbest dorang cari barang2 aku yg hg tinggi dr barang yg dorang ada. cam la aku nie apa....org lain pun byk gak lebih mahal dr apa yg aku ada...

hehehe...ada cita best...pasal mei..tahniah babe!!! krn anda telah berjaya mendapatkan kembali jejaka pilihan hatimu itu....hehehehe...xkan ada cinta yg lain kan bla kita dah sayang org itu sepenuh jiwa...hahahahah...JIWANG!!!!! lagi best part ada yg frust nie mei falling in love....yaya ar tue. dia kan kenen2 kan adik nya dgn c mei 2...kecewa nie mei bahagia...tp main2 jerk dia tu..gigi pun kenenkan adiknya gak, tp tadi d bgtau cam xda reaction nie...slamber jerk...lgpun dia cam moody ari nie....napa gi???

hahahaha...aku hanya mampu tergelak nie...xtertulis dah nie....bdak2 nie mau potong rambut....yg suprise nya doang mau potong skrg nie....hehehehe

TOING!!!!!!

mimpi...mimpi...mimpi....


assalamualaikum.....

hmmm...mau cita pasal mimpi nie....dah 3 malam dah aku mimpi org yg sama...kmu!!! mimpi yg aku ckp aku xhabis fikir tu, act aku mimpi c lulu nie. tp aku xble cita yg nie, sebab ble mengaibkan tau...mengaibkan diriku sendiri dan dirinya juga....so harap anda dapat memahaminya ya..nnt klu aku cita, ble2 kmi xbertegur sapa nanti...aku akan rasa lain tu...
so, aku simpan sendiri jerk ar cita pasal mimpi tu erk..

tp malam semalam aku mimpi dia gak...tp mimpi yg nie best. dia bru bg tgk gambar adeep aku dah ble mimpi yg dia bwa adeep dr myy dtg kk ooo..hehehehe....comel banget tu adeep jd org....bla ble jumpa dia real pun aku xtau. tp aku dah jumpa dia dalam mimpi...yg xbestnya mimpi 2 adeep xmau dgn org lain, dia mau dgn acunya jerk....sebal tul...maybe sebab dia xkenal kmi kan???

mimpi aku semalam pun wujud gak satu jasad yg bernama lulu...hehehe...napa mimpi dia terus nie...mimpi yg ni pasal sweater pink yg aku pakai tu...dia pinjam sweater tu, tp time dia bg balik...sweater tu ada masalah. sweater 2 jd keras semacam nie n bahagian capnya tu ada sedikit koyak....tp mimpi nie best, sebab dia ganti sweater yg dia rosakkan tu....sweater pink gak, tp brand nya nike ooo...aku pun xmampu nie mau bli sweater nike setakat nie....hehhehehehe merasa gak ar pakai sweater nike, tp dalam mimpi ar....tq lulu sebab bg sweater 2 wlupun dalam mimpi nie.....tp jgn ar risau, aku ikhlas gak bg pinjam sweater 2...pakai jerk, tp make sure ada kebenaran ar ya....

sorang lagi aku mimpi....tp yg nie xble cakap sapa, ehem....paham2 jelah erk. rindu plak dgn dia bla mimpi dia....setakat nie mmg xkan ada cinta yg lain kot....ahah.....hehehehe....dah ar....malas ar cita pasal dia pjg2, nnt dia baca blog ku ni dia perasan plak....
okai than,
TOINGGGG!!!!!

takkan ada cinta yang lain

Haruskah kuulangi lagi
Kata cintaku padamu yakinkan dirimu
Masihkah terlintas didada
Keraguanmu itu susahkan hatimu

Tak akan ada cinta yang lain
Pastikan cintaku hanya untukmu
Pernahkah terbersit olehmu
Akupun takut kehilangan dirimu

Ingatkah satu bait kenangan
Cerita cinta kita tak mungkin terlupa
Buang semua angan mulukmu itu
Percaya takdir kita aku cinta padamu

Tak akan ada cinta yang lain
Pastikan cintaku hanya untukmu
Pernahkah terbersit olehmu
Akupun takut kehilangan dirimu

Akankah nanti
Terulang lagi
Jalinan cinta semu
Dengar bisikku
Bukalah mata hatimu

Dik

Dik, aku pinta kau akan s’lalu setia
Dik, aku mohon kau s’lalu menemani
Saat ku tengah terluka
Kala ku tengah gundah


Ku akan menjagamu
Di bangun dan tidurmu
Di semua mimpi dan nyatamu
Ku akan menjagamu
Tuk hidup dan matiku
Tak ingin, tak ingin kau rapuh


Dik, jangan engkau pergi tinggalkan aku oh…
Dik, ingin aku cinta dan cinta s’lalu
Saat kau tengah terluka
Kala kau tengah gundah


Kau akan menjagaku
Di bangun dan tidurku
Di semua mimpi dan nyataku
Kau akan menjagaku
Tuk hidup dan matiku
Tak ingin, tak ingin kau rapuh

Rabu, 2 September 2009

nAma Baru...


assalamualaikum...

hah! ada cita best nie..td kami p "buka posa" d luar. KFC telah dpilih menjadi lokasi berbuka posa...wah...
dalam pada makan2 tu, timbul ar pulak idea yg tersangat la lucu...ops, aku blum bgtau plak kami nie sapa kan?? kami ialah...seperti yg ada dlm gambar tu ar...
kak elli, mei, nieya, aku n fitri...hahaha

berbalik kpd idea yg lucu tu...aku pun xtau dr mana timbulnya idea itu..tp, aku rasa time dorang sibuk buli aku dgn kak elli 2...dorang ckp kmi adik-beradik...eee...aku xda kakak la, kak elli pun xda adik...idea nya, TUKAR NAMA...hehehe
macam2 gak ar nama yg d sebut, tp nama yg dterima hanya nama yg bunyinya double shja...
mau tau nama bru kami???....jeng...jeng...jeng...

kak elli = lulu
mei = mimi
nieya = yaya
ayu = lala
fitri = gigi

dan gee yg xjoin kmi pun kmi cri kan nama gak, nama barunya wawa..hehehe
lucu banget bila mau menyebut nama2 baru kami ini...sekarang nie pun masih rasa janggal lg mau panggil nama baru. tp setiap org yg masih panggil nama lama akan dtegur agar membetulkan sebutan menjadi nam yg baru...wah!

sampai jerk d rumah, black out la plak...so, kmi mengambil keputusan mau naik p tingkat paling atas mansion yg kmi tinggal nie...tp kmi xjumpa jln mau naik p bumbung tu, so kmi d tempat yg paling atas kmi ble p jerk ar...byk gak ar pic yg d ambil..nnt tgk dlm fb aku ya...ok lah, penat dah aku nie...sampai jumpa lagi...
TOINGGGG!!!!





Isnin, 31 Ogos 2009

putus

aku duduk sendirian d kamarku
menangis kesepian kernamu
kau tinggalkan aku
kau cari yang lain
tergamakmu merobek hatiku

tapi setelah kau pergi aku
mendapat lebih baik dari mu
dia hargai aku
dia sayangi aku
lebih daripada mu

aku ingin kau tahu betapa ku gembira
tidak lagi bersamamu
namun pastinya nanti
kau akan sedari
yang kau perlu cintaku

Khamis, 27 Ogos 2009

corat-coret di bulan ramadan


ASSALAMUALAIKUM......
huh...camna mau cita nie??? keadaan agak genting sedikit sekarang nie. ok, cita pasal pesta ketam semalam dulu ar...hehe....family c la dolce amirah datang semalam, so dia happy ar.kmi gak yg makan hati tgk dia melepaskan rindunya dgn family nya...family nya siap bawa ketam, so dorang rebus n makan malam tue gak...aku pun makan tapi terpaksa mengundurkan diri lebih awal, sebab aku xtahan dah...GATAL.....lepas tue, berlaku plak persaingan antara kak elli @ gegurl, gee n mei....pertandingan makan ketam paling lama.....gee, paling awal tarik diri.....agak lama gak ar lepas tue kak elli dah kalah, dia bangun lebih awal dr mei....so, mei adalah pemenangnya...agak jeles gak ar tgk dorang makan banyak, aku sikit jerk...
bila semua dah bersurai, c mei p merebus telur penyu ar plak....hah...yg ini jgn cakap, mmg fav aku gak....makan punya makan...haus la plak...amik la air...yg aku jd tamak sampai guna 2 gelas menyebabkan satu insiden telah berlaku....1 gelas tu kotor, mei ckp dlm gelas tu cam ada kuku....mak!!!! dgn serta-merta loya melanda diriku....rugi jerk aku makan telur penyu 2, semuanya kuar balik....tapi, lpas tue kami makan limau lg....hehehehe....org dah masuk bilik mau tido, kami masih lg melantak d ruang tamu.....

berbalik kepada kegentingan keadaan tue....memang genting ar, aku pun xtau mau wat apa dah...xkuat pun, wat2 kuat jerk ar.....satu2 masalah melanda ku....1st, laptop rosak....xmau hidup...nie pun guna laptop mei mau update segala2nya...dtambah plak dgn tiket yg mmg aku terpaksa gantikan tarikhnya...excited nie mau cuti 12hb...memandangkan ada kuiz d saat akhir terpaksa gak aku tabahkan ati ku....prob paling besar sekali, pasal ptptn aku...org lain dah ready mau balik malam nie, mau p urus ptptn dorang...aku????? ptptn ku xble d semak, aku pun xtau napa.....semua prob berkaitan duit ya....penting tue....dah ar aku agak kekeringan sekarang nie.....

owh ya!!!!! aku blum ada post pasal terawih kan??? alah...mei xbagi ambil gamabr time terawih sebab dia xda....biasa ar, dia ckp ALLAH bg dia surat cuti d bulan ramadan...hahahaha...nnt ar, klu dia dah p terawih aku wat story gak tue.....
hehehehehe....
TOINGGGG!!!!!

Selasa, 18 Ogos 2009

hmmm...lega dah


aassalamualaikum...
hehehe...hmmm...mau ckp apa dlu erk????
klu tgk pic pun aku rasa semua dah tau kan???
pic ku dgn c gegurl tue, kelmarin kami take pic tue d dpan unitar..maknanya kmi dah ok ar tue..act, aku masih takut lg dgn dia nie..tp klu xberanikan diri, sampai bla ar mau cam tu trus..lgpun penat sdah aku bediam jerk...aku mau bebas bergerak d rumah...x ar tersekat pergerakan klu ternampak c gegurl nie...yg paling penting baju lebih krg sama dowh, xtahan aku..dia ok apa...maybe aku kot yg penakut tul. mau nya xtakut ya...klu sampai buang makanan semua, siap kluar rumah plak tu dsebabkan aku...of coz ar takut...tapi skrg aku dah boleh kegirangan di samping kesakitan kepala yg semakin berkurangan dah...yg paling penting, semalam aku tido nyenyak tul ya...maybe semua dah selesai, tp aku xtau dia maafkan aku ka tau x....macam dia blum tgk jerk mesej maaf yg aku send d facebooknya tue...
hehehehe
apa2 pun, aku mau say sorry dgn semua, sebab dah menyusahkan dan merisaukan kamu ya...
lain kali aku ble wat lg ka???
TOINGGGG!!!!
p/s: gegurl im sorry!!!

Jumaat, 14 Ogos 2009

lagi ar serba salah

assalamualaikum...
huhuhu...org jenis apa la aku nie kan??? dah ar minta maaf pun belum, tambah lg menyusahkan org...doang panggil aku makan lagi..satu2 masuk bilik panggil aku..1st, c nieya. dia mengalah, sempat pesan klu lapar makan biskut yg ada dlm almarinya 2....hehehe..ingat lepas ar. lepas tue, c la dolce amira la plak lg dtg..tp, dgn dia aku berjaya gak bolos....nie yg paling getir..c gegurl plak dtg..(maybe dia xsuka aku panggil dia gegurl kot)..dgn muka seriusnya, ajak makan sama. dia posa, so aku suruh ar doang makan dlu...dia ckp makan sekali ar, and dia siap ckp doang tgu aku.....bla dia ckp cam tue, aku gelabah dah. d sebabkan aku,org tpaksa tgu mau buka posa...aku mesej c nieya ar....aku suruh doang makn dlu, xpayah tgu aku. dia reply, c gegurl xmau makan klu aku xmakan sekali...oh my!!! blum sempat reply balik, c fitri plak lg masuk...dia nie, mmg trus main tarik jerk...bila sampai d meja makan, bru doang ambil lauk semua....maknanya betul ar doang tgu aku, and c gegurl xkan makan klu aku xmakan...aku xberani pun mau tgk dia, nie semua sbb kes semalam ar....aku paksa gak diri aku makan...and aku siap makan awal dr doang semua...huhuhu
p/s: ble bagi tips cam na mau p say sorry dgn doang semua...

macam2 perasaan

assalamualaikum...
huhu..xtau mau ckp apa, tp aku xble simpan aku mesti luah gak. dan sebenarnya, aku sakit kepala dr kemarin lagi. puncanya sebab aku tido lewat, nie ar jd nya klu aku tido lewat. awal pagi aku dah minta penadol dgn roomateku, tp dia ckp xpayah nnt aku kebiasaan mau ambil penadol trus. so, aku pun diam ar..satu ari kemarin mmg aku sakit kepala. p klas pun cam mau xmau jerk...bila balik petang tue, aku trus ar mau tido kan..itu jerk yg aku perlu utk krg kan sakit kepala ku...tp aku sempat lg bangun, n p mandi...bila aku dah mandi, mau tido balik ar...tp housemate smua paksa aku makan ar plak...doang xkan bg aku ubat klu aku xmakan..camna gak aku xlapar n xselera, aku just mau tido jerk.. doang berjaya gak bawa aku kuar dr bilik dgn tujuan supaya aku makan...rasa bersalah gak ar, roomateku sampai nangis paksa aku makan tp aku still xmakan gak...dia siap bli makanan lg, best gak ar tp aku mmg xmau makan. dia siap amik hp ku and ugut mau call ibuku, aku ingat dia joke ar..sampai nasi, lauk semua doang amik letak dlm pinggan suruh aku makan...sampai akhirnya aku xmakan langsung pun...kesian doang, sebab aku doang semua risau..nasi n lauk yg ada dalam pinggan tu akhirnya dibuang oleh org yg amik mkanan tu semua untuk aku...dia buang dgn muka hampa, and aku nampak marahnya dalam mata dia...dan akhirnya smua org pun marah dgn aku..nieya ckp, c gegurl siap kuar rumah lg...oh my!! aku kah yg wat sampai dia kuar rumah?mmg sebab aku kot...
ya ALLAH, salahnya aku dgn doang...bila aku bgn awal pagi td, mataku punya ar bengkak..
and doang still marah lg dgn aku...aku tau aku salah, tp aku xtau mau say sorry cam na...sedangkan tgk aku pun doang xmau, nie plak mau dgr apa yg aku mau ckp dgn doang..
huhuhu...memang rasa bersalah banget...tp aku pun marah gak, sebab doang bgtau family aku yg aku xmau makan...aku xmau doang tau pun, merisaukan doang jerk...esp baba, biasa ar anak baba kan?? so, baba mmg risau ibu ckp...so, aku rayu nie....next time, tlg ar klu ada apa2 biar aku sendiri yg bgtau family ku sendiri....
TOINGGGG!!!!
p/s: tq semua sebab risaukan aku, bukan niat mau merisaukan korang...and sorry for everything...xterniat langsung untuk semua yg dah jd...

Selasa, 11 Ogos 2009

bdak2 kilik...aduh!!!

assalamualaikum.....
seperti yg djanjikan, nie ar pic bdak 5 org yg aku ckp dlm post ku sebelum nie..doang nie kilik2, kkadang bikin panas gak.
heheheheheh...
TOINGGGG....

Ahad, 9 Ogos 2009

my new life

assalamualaikum...
hehehe...hmmm, mau ckp apa erk??? sekarang dgn rasminya aku telah pun bergelar UNITAR STUDENT. hari jumaat aritu, kami dah angkat sumpah di bangunan FOO CHOW. wah!!! best gak ar, new life..new friends...segala-galanya new. yg paling penting, aku hidup jauh dr family.
this is my 1st time ya dorang...setakat nie ok gak ar, tp kkadang tu rindu banget nie..ada masanya cam rasa mau balik pun ada. tp, inilah pengorbanan namanya. mau berjayakan? mesti ar ada pengorbanan...

huhu...skrg aku tgl di fairway mansions, kk. sebuah kondominium yg ok gak ar. d area luyang. best!!! sebab....mau tau sebab apa? jeng..jeng..jeng...sebab ada kolam renang!!! hehehe...biasa ar, siapa yg knal aku mesti tau aku paling ska swimming...hehehe...housemate pun best, terutama skali...yg 5 org tue, hmm paham2 la ya dorang. bergh!! sukA ar tue kamu kan? ready ar, aku mau umum kan nama kamu nie....

ehem....

1. nur fitriyana binti abdul jan ( fitri)

2. masniah binti muchtar (nieya)

3. nuraini elli binti ramli (gegurl)

4. adizatul amira binti abd kadir (la dolce amira)...alah, dia xska d panggil cam tu...

5. wajiah binti azhar (gee)

problem plak mau tambah pic lg, nnt ar klu aku wat entry lg aku kc masuk pic doang erk. my lollipop gerl jgn ar risau, korang tetap the best. wlupun ada kawan bru, aku xlupa korang ar. benda2 yg dlu2 tu, aku xkan wat dah...serik dah..doang akan jagakan aku untuk kmu ar..

ok lah, erk. nnt aku update lg xtau mau tulis apa dah.TOINGGG!!!


Selasa, 21 Julai 2009

25 julai 2009


assalamualaikum...
oleh sebab keboringan, aku pun menghambur ar album2 lama
tetiba terjumpa album plkn aku tahun 2006 aritu.
terjumpa ar plak pic macik kat sebelah nie...
afezah affendi @ nonoi namanya
lama xdgr cita dia sejak lepas plkn aritu, mna dia pergi pun aku xtau.
ada kawan plkn ku c lynda namanya, dia ckp maybe c nonoi tue kawin dah.
hehehehe...maybe ar lynda...
padahal dulu, dia yg beria ckp jgn sampai lost contact
akhirnya dia yg hilang.
btw, 25 julai nie besday dia
so, happy besday babe. aku harap ko happy dgn hidup ko now nie.
ko kan penah ckp, aku mesti ingat besday ko selalu.
aku ingat ar nie, ko jerk yg lupa dgn aku.
apapun tq sebab jd kawan aku time kta d plkn 3 tahun yg lalu, n aku harap ko xlupa aku sama macam mana aku ingat ko...okay.
TOINGGGG

Isnin, 20 Julai 2009

rambut ku dicantas

assalamualaikum....
akhirnya, rambut aku dah pendek. pendek yg teramat. nie semua sebab rambt rosak tue ar.
apapun aku mesti reda, sebab klu xdpotong sampai bla pun rambut aku akan tetap rosak.
so yg rosak dbuang, yg baru akan tumbuh.
hahahahaha....
TOINGGGG

panggung wayang kosong

assalamualaikum...
kalau xsilap aku, 16 julai aritu.
aku, abang, n lele p tgk wayang..JANGAN PANDANG BELAKANG CONGKAK
excited gak aku, walaupun d tawau nie lambat kuar cita tue.
tp, lisa surihani punya pasal...
korang tgk ar pic c abang, korang rasa aku berani ka amik gmb klu banyak org dalam hall tu???
jawapannya, x babe. giler, mana ble amik gambar.
tp, kali nie aku brani sebab kat dlm tue cuma ada kami 3 beradik jerk...
1st time dlm hidup aku, tgk wayang dlm hall yg kosong tanpa kehadiran orang lain.
kelakar gak kan...
TOINGGGG

anak-anak kembar c ama

assalamualaikum...
sabtu aritu 18 julai, c ama jemput p rmh. anak2 bgunting rambut katanya. tp aku cancel di saat akhir, coz sibuk yg teramat.
nie ar pic c chio n cico...
aku pun xtau nama sebenar doang 2 nie, ama panggil chio n cico jerk..yg mana satu pun aku konpius... btw, sorry babe wat ko tgu kedatangan ku...
sowi ye baby, nnt aunty p lawat korang lg erk...
aunty xsempat tgk korang dicantas rambut...
huhu...cumil tul anak2 c ama nie...
TOINGGG